Petrified River. Quzhou, China, 2017

Quzhou Bridges are located in the Huangtankou village of Quzhou. They cross the Wuxi River that divides the village in two parts and do so referring to the surrounding rural landscape.

As part of a new transportation system they serve both pedestrian and vehicular needs enhancing continuity of flows. Taking the water they bridge as theme, they become “petrified rivers” that conceptually belong to the landscape while serving their infrastructural purpose. Their construction system makes the most of the resources available on this rural area without requiring complex auxiliary methods.

The design process embeds certain level of freedom and variability that allows the same concept to find different applications when adapting to the changing conditions of the river along its course: its changing width and the changing need for connectivity with other local infrastructures. This flexibility of the design favors adaptation to the means and methosd available on the site.

As a piece of infrastructure the bridges aim to resolve an urban function with practicality.

As a piece of landscape they materially refer to the topology of the place.